Vikten av sömn

I dessa konstiga tider händer det ju inte så mycket. Eller ja, det händer ju massor. Ikväll ska vi titta över alla tillval och vilka funderingar vi har. Så mycket att tänka på och just nu är jag väldigt inne i uteplatser och upplägget på gården. Ska vi installera en kamin eller vänta med det tills det gått några år? Ska vi försöka få råd med en bastu eller ett växthus först?

Vart ska vi ha alla uteplatser och hur planerar vi upp gården?

Så många funderingar att jag får svårt att sova. Men i morse blev jag så less att jag öppnade altandörren när katterna ville ut och stängde inte innan jag la mig igen. Somnade jätte gott och sov mycket tyngre än vanligt. Får nog ha ett fönster lite öppet när jag ska sova. Sömn är väldigt viktigt och man måste verkligen se till att få till den. Speciellt när man tränar mycket då det är när man sover man reparerar celler och så vidare.  Man fungerar så mycket bättre om man får sova. Alla behöver sova och börjar man sova för lite så blir man lätt stressad och har svårare att koncentrera sig. 


Upprepar ett mattips när det gäller ett av mina favorit recept. 
Enkel mat att göra är som jag sagt tidigare kyckling i ugnen. 

Enkelt att krydda på lite själv och ställa in medans man gör annat. 

Jag kokar bovete till med lite kycklingbuljong i . 

Blir super gott. 

Kryddat med salt, peppar, ingefära, rosmarin  och soja. 

In i ugnen och göra annat samtidigt. Servera med en grönsallad och lite lätt crème fraish.

Har nog lagt upp kyckling förr och detta är mera ett förslag på kryddning och en liten påminnelse att det inte behöver vara varken krångligt eller besvärligt att laga mat som är bra för kroppen. 


Tänkte mig hitta nya smoothie recept men har inte hunnit utan kört på samma gamla variant som jag redan tipsat om. 

Med ett halvt äpple en pressad apelsin, en näve bladspenat, en cm ingefära och en banan. Måste bli bättre på variation. 


Ni får nöja er med livspusslet så länge och ha lite förståelse över att inte så många nya recept testas. 

Ska ha som mål att lägga upp ett recept varje vecka i varje fall. Klurar lite över vad det blir denna vecka. Tänker att fredag är en bra dag för nya recept men det kan även komma söndagar. 


Tänker att jag kommer ha så mycket att föra att ett inlägg per vecka kommer räcka långt.....