Vegetariska fiskpinnar och fredagsfeeling

Här kommer fredag och första arbetsveckan på 2020 är gjord. Har dagens pass kvar men det känns inte som jobb. Blir klar kl 17 och då är det helg på riktigt. Har bestämt mig för att inte ha pass på helgen denna termin eftersom jag jobbat helg så mycket. Känns helt underbart att få två hela dagar utan jobb varje veka. Då hinner jag träna, förbereda veckans mat och ha massor av kul med barnen. 

I helgen är barnen hos sin pappa så jag kommer lägga fokus på annat. Vara ledig. Tänkte mig ett långpass också och det blir löpning då skidspåret ännu inte existerar. Lite träligt att det är så varmt hela tiden. 
Sitter just nu och myser med ett tänt ljus en kopp kaffe och funderar över helgens rätter och nästa veckas träning. 


82926372_675288029671450_3124145136502571008_njpg
Jag lägger alltid upp tärningen i förväg även om det oftast inte blir som jag tänkt. E plan är alltid bra att ha så om man känner sig lite lat en dag kan man titta vad man tänkt och ofta kör jag på då för att få till vilodagarna på rätt ställe. 

Igår blev det ett pulspass (intervallpass med fokus på att höja pulsen) jag kommer hålla på tenton i vår samt styrketräning. Pulspasset slutade med att jag låg i en pöl av svett på golvet.  Allt blev 50 minuter. Har träningsvärk idag men det kommer åtminstone att bli tre pass då det står på mitt arbetsschema.  Dessutom var det många bokade vilket är väldigt roligt. Hoppas att orka hinna med lite intervaller också på löpbandet. Skönt att få springa lite igen. Vilodag på lördag för att orka med långpasset på söndag. Måste få berätta om en fantastisk kaka jag bakade igår. Tänkte göra bars men det blev för gott för att inte gå in under efterrätts kategorin. Det receptet kommer framöver men det var ruskigt gott, inge socker och bara nyttigheter. 

I veckan gjorde jag mina vegetariska fiskpinnar så jag lägger in det receptet idag så ni kan planera upp nästa vecka. Det är mer en vardagsrätt än en helgrätt. Gott enkelt, nyttigt och bra för miljön.


Vegetariska fiskpinnar gillar jag
81489710_563541140964641_228038668651069440_njpg

Enkelt, gott och påminner om klassiska fiskpinnar. 
Jag vispar ett ägg med lite glutenfri soja i.
Skär tofu i fiskpinneliknande storlek. Doppar dem i äggblandningen och sedan i sesamfrön.
Steker på svag värme i lite rapsolja. 
Bra för magen, bra för miljön  och bra som alternativ de de mindre miljövänliga fiskpinnarna. 

Jag serverade med hemmagjord potatismos stekt zucchini och lättmajonnäs. 

Går bra och är lika gott dagen efter.