Vegetarisk lasagne och två underbara dagar

I går var vi i Agnäs , Amadeus hade en lägerdag med sin freeskiing grupp.  Jag hade lovat att steka hamburgare så jag Patrik och kidsen åkte tidigt lördag morgon. Eller kl var 8.30. Efraem och Benjamin åkte hela dagen men jag och Patrik stekte hamburgare och fixade med maten till Grupperna. Det var super fint väder och fullt med folk i backen. Vi hade plasthandskar och tänkte på att verkligen hålla hygienen på topp utifrån hur dagsläget är. 

Vi hade sett till att Vi själva och Benjamin och Efraem ätit av våran matsäck innan alla andra skulle ha mat och det var ett bra drag från oss för den var närmare 14 när alla fått sig sina burgare. Kaffetermosen var med och läsk till barnen. 

Jag hittade dessutom ett skidspår som var super fint. Hade skidorna i bilen så jag hann med en mil innan vi åkte hem. Inte illa för en träningsfri dag. Jag har svårt att låta bli att träna just nu samtidigt som det blir färre pass då mina pass på Tenton och Navet blir färre i och med corona. 

90705601_456082725116125_4060106398216749056_njpg

Idag körde jag två skivstångspass hemma , dem är 25 minuter långa men jag vill gärna köra på lite när jag väl kör så jag körde varje del två gånger. Sjukt jobbigt men så skönt känsla när man är klar och man känner hur musklerna fått jobba ordentligt. 

Sen har vi hunnit med en promenad då barnen fick ta fram cyklarna trots lite is och vi gick broarna runt 6 km. Har handlat och druckit massor av kaffe. 

Hållit oss mest hemma. 

I dag gjorde jag kikärtsgrytan jag lade upp i fredags, lika uppskattat idag också. Men i fredags blev det ett nytt recept. En vegetarisk lasagne med smarrig spenat och ost i olika former. Ricottaost var ny för mig men så fantastisk härlig i konsistens och  smak. 

En vegetarisk lasagne med glutenfri pasta och ytterst lite laktos. Gott nyttigt och bra för våran natur.

Receptet hittade jag i boken "För dig med IBS , Lugn mage". Tror många skulle må bättre av att äta mat som ger dig en lugnare mage och jag tror att inte bara stress gör magen sämre utan också magens skick påverkar hur vi stressar. Nu till receptet. 

450 g fryst hackad spenat

1 stor klyfta vitlök
2 salladslökar
2 stora morötter grovt rivna
250 g ricottaost
250 g keso
100 g fetaost
2 dl laktosfri mjölk
3 krm riven muskot
12 glutenfria lasagneplattor
1 1/2 dl riven ost (lagrad)
olivolja
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Tina spenaten. Skala och hacka vitlöken. Stek vitlöken lätt i en varm panna med olivoljan. Hacka och fräs salladslöken i samma panna. Tillsätt spenaten och låt fräsa några minuter. Ta från plattan och låt svalna. 
Blanda men rivna morötterna, spenat, ricottaost, keso, smulad fetaost, mjölk, muskot, salt och peppar. 

Lägg lasagneplattor i botten på en form och varva med blandningen. Strö den rivna osten överst. Tillaga i ugnen i 30 minuter. 

Ät njut och servera med en sallad, gärna med vitkålssallad. 90475259_242160406940542_2103306194213928960_njpg

  • Protein: 22 E%
  • Fett: 26 E%
  • Kolhydrater: 52 E%
Kcal 537