Varning för goda bars

Är fullt upp som vanligt. Har massor att göra och för lite tid, vaknade i morse med stress i kroppen och kände mig helt färdig. Men jag låg kvar i sängen så länge jag kunde. Försökte få bort alla rusande tankar och bara känna andetaget. Lite mindfulness, det fungerade inte alls i morse. I bland kan det vara svårt att veta vad som exakt stressar utan mera bara att det är mycket runtomkring. Jag klev tillslut upp och körde ett kortare pass för att släppa tankarna. 

Ett kort pass kan ge mera än ett långt beroende av intensitet och målet med passet. Ett kortare mera intensivt intervall eller mera hiit baserat pass kan ge mera när det gäller att förbättra konditionen och snabbheten i kroppen. Jag körde ett kortare intervallpass i morse som var tog jobbigt, 25 minuter och sen helt färdigt. En blöt svettfläck på golvet var det enda som var kvar. 

Ska man däremot utöka sin uthållighet och orka i längden kan ett längre pass med lägre intensitet vara att föredra. I dessa pass använder vi mera fett som bränsle och under de korta intensiva passen använder vi mera kolhydrater. 

Jag äter alltid någonting så snart som möjligt efter träningen och beroende på vad jag tärnat blir det ofta olika saker. 

Kör jag ett mera kort intensivt pass kan jag äta ett äpple och några nötter. Långpass äter jag under passet, t.e.x torkad frukt och efter äter jag långsamt och i mängder. Ett styrkepass försöker jag få i mig lite av både kolhydrater och protein men främst protein. Men försöker alltid få i mig med tanken att det ska finans en bra balans mellan fett, kolhydrater och protein. Detta är också någonting jag kan hjälpa dig med om det känns vårt. Hur man kan lägga upp maten efter tärning och även små mellan mål under dagen. Tänker lägga in flera förslag på mellanmål framöver. Jag och Benjamin bakade egna bars en dag. Det kan vara gott ibland med någonting lite sötare (det är sötat med honung) Ett förlag på lite fredags feeling mellis alternativ efterrätt eller mer som en unna sig kaka variant av bars kommer nedan. 

82075102_458660808141252_1154152081456627712_njpg
Blev så sugen på bak för några dagar sedan och hade lite dadlar hemma. 
Så jag och Benjamin slängde i ett halv paket färska dadlar med 

2 msk kokosolja
2 dl havregryn (glutenfria)
1,5 dl jordnötter
Kakao efter smak , jag hade 0,5 dl
en nypa salt
Mixa allt och sprid ut som en avlång kaka på ett bakplåtspapper

Sedan blandar du toppingen och värmer upp i en gryta

0,5 dl kokosolja
3 msk jordnötssmör
kakao efter smak , jag hade 3 msk
honung efter smak, jag hade 1 dl (blev väldigt sött)


Sprid smeten på kakan , är rätt rinnig så man behöver ösa över och sen vira in i bakplåtspapperet och snabbt lägga in i frysen. 

Förvara den i frysen och skär bitar eftersom du äter. 

Man behöver inte fundera över hur länge den håller sig fräsch för det tar slut snabbt. 

Detta innehåller massa nyttigheter vilket är perfekt samtidigt som det känns som man unnar sig någonting lite extra.