Vardagslyx

Lite slut på men känns helt ok ändå. Planerar inför Patriks 50 års fest på lördag och lagar paj för fulla muggar. Gör vanlig och glutenfri. Försöker få dem lite nyttigare men det är Patriks kalas och då lagar jag det han vill ha och gillar. Kommer ändå ta med mig mat och gotta jag gärna äter som är lite nyttigare och utan socker. Självfallet ska man få unna sig om man vill men samtidigt om jag väljer bort vitt socker så är det mitt val.

Därför kommer det bli lite blandat med olika maträtter. Paj, sallad och smörgåstårta i en salig blandning. Tårta chips och annat gott så klart. Bara för att man tänker på vad man äter behöver inte det innebära att man aldrig unnar sig någonting. 


Men det behöver inte alltid vara onyttigt bara för att man unnar sig någonting. 

Ibland behövs lite lyx i vardagen. Lite extra gott. Det behöver inte alltid vara onyttigt eller näringsfattigt. lyx är en favorit, men inte alltid jag orkar eller har lust att krångla till det. Jag gillar ju oftast att laga mat med få ingredienser. 

Detta är en rätt där jag som vanligt tager vad jag haver. 

Denna variant av 


Ibland måste man lyxa lite
När jag är sugen kan jag lyxa med lite stekta äpplen med valnötter.

Jag skalar och skär äpplet i bitar, fräser på i lite rapsolja tillsammans med lite valnötter och 1-2 tsk honung tills dem är mjuka. Kryddar med kanel och kardemumma.

Sen äter jag tillsammans med lite vaniljkvarg. Laktos och sockerfri.


86696183_2575750572657981_5869461221056446464_njpg