Slutspurt och snabbmat

Då var det slutspurt inför påsklovet. 

Vi hade tänkt hålla oss friska inför påsk och lovet. 

Inga förkylningar av något slag. 

Idag har jag testat träna lite mer än jag vågat hittills. Jag körde först lite yoga på 30 minuter i morse och sen blev det aqua move på Navet. Gjorde inte alla övningar utan försökte visa och instruera vissa saker med tal. Gick bra att instruera även om alla rörelser inte gick genomföra. 

Dem flesta hade varit med och kört passet innan så dem kunde övningarna. 

Sen när jag kom for jag och Amadeus ut. Jag sprang och Amadeus cyklade. Gick ut hårt och höll ett högre tempo än jag vågat tidigare. Men blev tvungen att sakta ner innan jag var framme. Dels tog jag ut mig för tidigt och dels gjorde det ont i revbenen. 

Blev nog lite för häftigt. Lite för mycket tänker jag. Men jag har ju lite svårt att skala ner eller tagga ner. Men om jag inte får träna mår jag inte bra. Och tänker att få komma igång lite sakta kan inte vara helt fel och har läst att träning är bra trotts spricka på revbenen. Det är jobbigast på natten för jag vaknar av att det gör ont hela tiden och jag kan inte sova på sidan vilket jag i annat fall gör. 

Igår körde jag mage rygg pass vilket inte alls gick så bra. Gjorde övningarna men hade rätt ont efteråt. Yin yogan gick desto bättre. 

Körde även lite intervaller innan passen för att få lite fart i träningen. På löpbandet är det mjukare att springa så det gick förvånansvärt bra. 

Nu blev det mycket tränings prat.  Men mycket fokus har legat där. 
Sen blev det panik middag. Hade tänkt göra en Kinawok som är supergod och uppskattad. Men både vitkålen och paprikan hade möglat trots att den nyss är inköpt. 
Så irriterande när man hade tänkt en sak och det inte vill sig. 
Men Efraem erbjöd sig att slänga ihop någonting så duktig som han är grävde han fram lite grönsakssoppa.

Men jag valde att göra en egen variant av spenatsoppa då jag var osäker på innehållet och om jag tålde soppan i fråga. 

SPENATSOPPA

92161737_605935176657147_7261033816121147392_njpg
Så jag tog en näve fryst hackad spenat. I med lite vatten (ca 2 dl) och 2 msk grönsaksbuljong pulver ( alternativt en grönsaksbuljongtärning).
Kokade tills det var tinat och varmt. 
Tinade en dl räkor och la i dessa just innan jag skulle äta. 

Jag brukar knäcka ner två ägg som jag låter koka i soppan men då jag redan hade kokat två ägg i går skar jag upp dessa och la helt enkelt ner i soppan.  

Blev ett till recept med räkor men det är inte helt fel. Kommer äta mycket räkor i påsk tänkte jag.