Semlor och förkylningar som inte går över men drömmar om framtiden

Har enbart haft pass i måndags, riktigt less på förkylningen nu. När det gäller foten har jag fått vetskapen att benet i foten som legat fel troligast hoppat tillbaka igen och att jag kan behöva dra den rätt flera gånger. 

Känns rätt trist men bara det går fixa är jag nöjd. 

Jag har även funderat mycket på hur jag vill ha det framöver. Ska jag läsa in mer om kosten, ska jag läsa någonting inom träning? Vilken väg ska jag gå?


Att jobba som instruktör är riktigt roligt men det är tungt för kroppen i längden med många pass. Hade velat ha mera inkomst inom hälsa och kost. Kostrådgivning och livsstilsrådgivning är riktigt roligt men jag behöver även läsa vidare för att hela tiden vara i utveckling.  Att få hjälpa andra hittar vägar i livet är super roligt och ger så mycket glädje i livet. 

Jag har svårt att tänka att jag är klar med saker utan vill hela tiden komma vidare och lära mer. Jag har olika faser i livet men träning och bra kost har alltid varit viktigt för mig.  

Sen har jag ofta och alltid haft många olika projekt, jobbade som fotograf under en tid vilket var super roligt. Blev dock tvungen att sälja kameran för en tid sen och inte kunnat ersätta den än. För fotouppdrag vill jag gärna ta även om det inte är någonting jag kommer jobba så mycket för.  Det skulle vara mer för att det är så himla roligt. 

I onsdag skulle jag och Benjamin baka semlor. Benjamins blev jätte fina och mina blev jätte platta och trista. 

Vi skulle äta dem och jag kände att jag ville ha semlor jag med. Så det blev ett försök till. Gick bättre och tyckte dem blev helt ok. Men dem var fortfarande lite varma då vi skulle göra dem klara. 

Var svårt och är alltid svårt att få till rätt konsistens för att det inte ska bli för torrt.  Jag utgick från ett recept från Under vårat tak . 

87586197_2543981392548201_2980119653113659392_njpg

Men bytte mjölsort och socker till honung. 

Min variant:

6 stägg
0,5 dl  honung
0,5 dlkokosmjölk
2 dlrismjöl
1 dlkokosolja
2 tskbakpulver
2 tsknystött kardemumma
4 mskpsylliumhusk/fiberhusk
Vispa ägg och honung blanda med Smält kokosoljan, kokosmjölk
Blanda alla torra ingredienser i en bunke bredvid och rör sedan ner i smeten. Låt stå i minst 5 minuter och rulla semlorna i önskad storlek, 

Grädda i 175 grader tills dem fått färg, ca 20 minuter. 


Jag gjorde även egen mandelmassa utan socker

75 g dadlar
75 g mandlar
2 msk kokosgrädde

Mixa allt i en mixer

Jag åt dessa samma dag å då var dem supergoda och väldigt mättande. Kanske får göra mig en till nu när jag sitter i soffan och mest snörvlar och tycker synd om mig själv. Men föst ska jag föröka få i mig lite lunch.