Påskmiddag och 10 km skidor

Barnen var här igår, dem kom hit och var med oss 2 timmar med deras pappa. 

Vi åkte ner och pimplade och grillade hamburgare. Skönt för barnen att vi kan umgås alla. 

93200567_2529777373911932_2448732104385626112_njpg

Jag hade redan hunnit med 10 km på skidor innan de var här vilket var härligt. Men då jag haft ont i foten idag och känt mig rätt seg så har jag idag gjort absolut ingenting. 

Men med så mycket tid ute i solen och med bandanan neddragen över pannan har jag en superfin bränna men en vit panna. 

Vi tog en promenad, åt lite glass och har tittat på två långfilmer. 

Igår på påskbordet hade vi en klassisk västerbottenost paj med en löjrom röra som var super god. 


Receptet kommer här. 

Pajskalet hade jag det samma som jag redan lagt ut en gång så gå bak i bloggen hittar ni det.  Det pajskalet gjorde jag i förväg och la i kylen, tog fram 30 minuter innan jag gjorde klart pajen och lagade mat. Vilket innebar att jag inte hade så mycket att göra när det väl var dags att göra klart maten. 

93158958_522341522054337_3448125493281292288_njpg


Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Blanda ihop och ställ i ungen ca 20-30 minuter 225 grader. 

Röra


Romröra
  • 1 fänkål, fint riven
  • 1 lime (färskpressad saft)
  • 1 dl löjrom, jag hade röd stenbitsrom
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 msk finhackad dill

Blanda och låt stå i kylen minst en timme.