Overnight oats för en enkel frukost

Idag är det fredag, första arbetsdagen på hela veckan, första dagen men riktig sol. Men så skönt för dem som får vara lediga och ute. Jag tog en kortare löprunda på 5 km i morse bara för att hinna med solen. Sen har jag haft pass, ätit samt packat. Igår blev det rätt hårt benpass med Benjamin samt skivstång och boxmix på kvällen. Lite träningsvärk i benen idag så lite tum är jag. 

Ska försöka lägga upp träningen lite framöver då mina kvällspass förändras förändras också mina egna pass. Ska försöka lägga upp med styrketräning två gånger per vecka och minst tre löppass alternativ annan konditionsträning så foten får fortsatt vila lite. Saknar mina långpass något kopiöst. 

Ska snart iväg på sista två passen för veckan och sen iväg till stugan. Jag och Patrik står i liften lördag och söndag. Super jobbigt då det kommer vara mycket folk samtidigt som det är skönt att det är mycket folk för annars går tiden så sakta. Hoppas på strålande sol så man får njuta av vädret. 

I går blev det en fixar dag. Städa tvätta , fixa kambusha och idag gör jag  en ny sats. 
Super gott som ersättning för läsk. Bra för tarmbakterierna och jag gillar smaken, favorit är apelsin eller hallon. 

En enkel frukost som jag ätit varje morgon nu på lovet är overnight oats.

Overnight oats är en variant av havregrynsgröt som jag fixar att äta. 

Vanlig havregrynsgröt klarar jag inte av att äta. När jag var gravid med Benjamin åt jag som vanligt min morgon gröt och plötsligt började gröten att växa i min min och sen spenderade jag resten av dagen över toan. 
Inte så mysigt och det minnet verkar ha etsat sig fast. Har testat att äta vanlig havregrynsgröt vid olika tillfällen men det går bara inte. 
Men nu har jag hittat min variant. Overnight oats, gott nyttigt och lagom havregrynigt. 

88331224_219134809133375_7223028011296096256_njpg

Jag blandar
0,5 dl kvarg (jag brukar ha vaniljkvarg utan laktos)
0,5 dl mandelmjölk
3 msk chiafrön
1/2 mosad banan
1 dl havregryn
1 tsk malen kanel

Bara rör ihop och ställ i kylen till morgonen efter. 
Servera med frukt eller bär. 

Jag har haft halva bananer som blir kvar och en kiwi.   • Protein 14 E% (16 g)
  • Fett 27 E% (13,2 g)
  • Kolhydrater 59 E% (56,8 g)
17,7 g fibrer

446 kcal