Muggkaka och lediga kvällar

Det blev jobb igår kväll men ikväll återigen ett inställt pass pga inga deltagare. 

Så trist det börjar bli. Annars händer det inte så mycket. Städat , tvättat och klippt Benjamin. Varit å handlat och hunnit fixa massor av måsten. 

Så har hunnit massor och massor igen. Dessutom körde jag en timmes styrketräning i morse och sprang 2 km på vägen hem. 

I morse var jag lite stöddig att jag skulle hinna före Benjamin hem, vi slutar samtidigt. 
Då jag hade cykeln så tänkte jag att jag skulle hinna. Men bara efter någon km så blev det punktering. All luft i framdäcket var borta. Så jag sprang med cykeln sista 2 km. Det var rätt jobbigt att springa med tung ryggsäck och cykel. Bara för att försöka hinna först hem, men jag blev inte först utan Benjamin hade hunnit före mig. Även Amadeus var hemma då de hade fått sluta tidigare. 

Men efter allt slit kände jag att det var dags att göra min tisdagsuppdatering på bloggen. Men vad skulle jag skriva för recept? Det blev så svårt att vi åkte och köpte ingredienserna till en Mugcake/muggkaka. Bra anledning tycker jag att köpa någonting och baka någonting gott. Ett test till i helgen kan man säga. 

Super gott bara man ser till att inte värma så länge. Jag gillar dem när det är kladdigt. 

95276628_3192733267412383_5253662601295953920_njpg

KLADDKAKA I MUGG – 1 PORTION

1 ägg
½ banan (ca 50 gram)
ca 40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 msk mandelmjöl
1-2 tsk kakao
1-2 tsk honung

Smält chokladen. Mixa samman detta med övriga ingredienser. Häll smeten i en portionsform/mugg. Värm i mikro i ca 1 minut. Serveras ljummen.

Serverade med lite vispad grädde och massor av hallon.