Mera dadelbollar , kan inte låta bli testa nya recept och lite svårt att låta bli att småäta

Vad händer, egenting? Känns som vi alla väntar. Antingen på att bli satta i karantän eller på att allt kan försvinna lika snabbt som det dök upp. Detta virus som verkar ta världen med storm och sätta många i skräck och rädsla. Stressande att inte veta, otäckt tycker många. Andra bara skakar av sig och tycker allt är överdrivet. 

Antingen eller, man är antingen dödsrädd eller obrydd. 

Jag vet inte var jag är, ibland skräckslagen ibland skakar jag bara på axlarna. Tänker att jag följer rekommendationerna, tvättar händer undviker folksamlingar och stannar hemma om jag är sjuk. Jag är frisk just nu och kan jobba på som vanligt. Men belastningen på många jobb blir extra hård när många är sjuka och borta. 

Andra jobb är det mindre att göra och företagare går omkull. Just nu är jag glad att jag inte enbart lever på mina pass och kostrådgivning utan även som lärare. Det är jobb som kommer finnas kvar och det är ingenting som kan pausas.  Däremot skulle det mot all förmodan bli en skolstängning behöver jag vara hemma och vabba. Ta hand om mina egna barn, främst den yngsta. 

Men just nu är en skolstägning inte aktuell. Just nu kommer det hållas öppet i grundskolorna. 

Risken för många som börjar jobba hemifrån är att man rör sig mindre och äter mer. Man behöver inte ta sig till jobbet och kylen är väldigt nära hela tiden. Lätt att ta sig fika, en macka eller en kaka. 

Man behöver vara lite vaksam tror jag beroende på vilken slags person man är. Men man ska för den skull inte vara rädd för att unna sig någonting gott tycker jag. Så länge det sker med måtta. 


Kanske tröstäter jag men det är så gott och ibland gäller det att unna sig utan dåligt samvete. 
Kan inte låta bli att testa nya versioner på dadelbollar hela tiden. Dessa blev lite lättare på nått sätt. 

Använde ca 25 dadlar
100 g mörk socker fri chokladkaka
1 dl jordnötter
0,5 dl kakao
2 msk kokosolja

Mixa i en mixer
Rulla bollar och rulla i kokosflingor 
Enkelt , gott, inte så många ingredienser och dessa tar slut snabbt. Det gjorde dem hos oss i varje fall. 
Men nu är dem nästan slut och jag kan inte låta bli att a en lite nu och då. Så jag ska inte göra dem för ofta eftersom jag verkar vara en sådan som inte kan låta bli kylen då jag är hemma.