Mera äpplen till folket

I kväll blev jag sååå sugen på äppelpaj. 

För ett snabbt kvällsfika gjorde jag min i stekpannan. Har lagt upp recept tidigare men denna blev sååå god så lägger upp denna variant också. 

2 skalade hackade äpplen av den större modellen
1 dl mandelmjöl
0,5 dl sesamfrön
2 dl hackade valnötter
0,5 dl honung (den blev väldigt söt så ta mindre om du vill ha mindre söt)
0,25 dl rapsolja
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma

Stek på äpplena  och valnötterna först och och tillsätt resten lite pö om pö. Stek tills äpplena är mjuka och servera med vaniljglass alternativ vanilj kvarg. Jag hade vaniljkvarg och barnen valde glass. 
Annars har inte mycket hänt dessa dagar, jobbat, tränat på som vanligt. I går blev det löpning och mage idag hela kroppen i styrka och i morgon satsar jag på Boxmix och benstyrka om jag orkar. 

Lagade min kikärtsgryta idag till middag, som en vegetarisk köttfärs till pasta. Barnen gillar den så det blir nästan varje vecka nu. 

Så roligt när man hittar favoriter. 


Det är mycket på jobbet nu när skolavslutningen börjar närma sig så därför okar jag inte så mycket mer när jag kommer hem. Blir mest soffhäng och försöker göra lite teori på mc kortet ibland. 


Förstår inte hur jag han allt när jag jobbade alla kvällar. Eller hur jag orkade. Ikväll har jag tvättat lagat mat och sen orkade jag inget mera. Verkligen inne i en lite lugnare period. Men då låter jag det vara så. Tar det lugnare. Tränar snällare mot kroppen och vilar mera när jag kan. 

Allting annat är så hektiskt. Med försäljning av stugan, bygga hus, jobb och barnen. 

Då behöver man lite tid för återhämtning. Man vill ju verkligen känna att man mår bra och inte kör slut på kroppen ifall det behövs vid flunsan eller om man skulle dra på sig covid 19 eller nått.