Livet är orättvist men går vidare ändå

Livet är inte alltid rättvist och när man som nu blir påmind om hur skört livet är tänker man inte bara extra på dem som står nära och dom som drabbats hårdast. Men också på dem man själv har nära och som man tar för givet. Man måste verkligen se till att ta vara på och visa att man uppskattar och älskar sina nära och kära. 

Även om det är fruktansvärt det som hänt spinner livet vidare, även om det känns orättvist fortsätter allt runtomkring att röra sig framåt. 


Har haft mycket tid att fundera nu när jag dessutom är helt utslagen av förkylningen. Det verkar inte vilja ge med sig. Det känns lite bättre en stund och sen börjar det om. Är helt tätt och har ont i bihålorna, hostar har ont i halsen och är helt slut. 

Ska ju lära in nytt boxmix pass tills jag kör igång på tenton igen, har tittat på det men inte kört igenom det. Är så tätt att det känns som huvudet ska gå i 1000 bitar. Länge sedan jag var så här förkyld. 

Lite trist när man mest ligger i soffan och snorar, finns inte så mycket att skriva om då. Patrik är ute och gör skidspår och fixar och trixar. Jag längtar tills jag får och kan ge mig ut antingen i skidspåret eller med löparskorna på. Men just nu är jag inte ens frustrerad över att inte kunna träna. Är alldeles för utslagen och trött. 

Maxar med ingefära och vitlök och dricker massor av vätska. 

Tar det mest lugnt, har bakat lite till nyårsafton då vi ska till Meselfors igen, en potatisgratäng och två olika efterrätter. 

Kommer lägga upp dessa senare. Men just nu orkar jag inget mera. 

Gjorde en vegetarisk rätt med kikärtsbiffar och tzatziki till.  Blev riktigt gott. Vi åt dessa till ris men det kan man självfallet välja någonting annat. Hade både ingefära och vitlök i så klart. 


81638082_517746718878316_2279226310901366784_njpg

Kikärtsbiffar

2 burkar kikärtor
2 ägg
En kruka koriander
En nypa salt och svart peppar
Ingefära efter smak, jag hade 1 tsk
två vitlöksklyftor hackade
Mixa allt med en stavmixer och låt stå i ca 30 minuter. 
Stek i rapsolja

Går rätt snabbt att laga, går ha i frysen. Innehåller massor av nyttigheter. Vitaminer, mineraler, proteiner och kostfibrer. 


Tzatziki

Lätt creme fraiche en liten burk

2 vitlöksklyftor, 

en gurka strimlad (pressa ut vattnet)

salt och peppar

Blanda allt och låt det gärna stå ett tag och dra så alla smaker får sätta sig. 

Jag gjorde min tzatziki enkelt med mycket vitlök för förkylningen. 

Det finns studier som visar att vitlök kan bidra till sänkt blodtryck och ge lägre kolesterol eftersom det innehåller alliin.  Vitlök har också  anti-bakteriella egenskaper så det kan motverka infektioner.

Det stärker immunförsvaret och håller förkylningen borta.