Lång dag

Igår blev det en väldigt lång dag. Började redan vid 7.30 med frukost på jobbet. Direkt efter skolan åkte jag till tenton. 

Hade flera pass efter varandra och blev dubbla mage rygg pass. Detta pga av en liten miss. Så dagen slutade med att jag tränat nästan 4 timmar. Ett av passen var ett lugnt yin yoga pass som tur var. Som sagt en lång dag. Känner mig rätt slut idag. 

Vaknade inte ens av väckaren, eller så ställde jag den inte. Hur som vaknade jag någon minut efter 5 ändå. Drog på mig löpardojorna och begav mig ut på isiga vägar.  Gick inte så fort men det var skönt att få springa, har oturligt nog haft rätt ont i foten idag pga av detta.  Så jag känner mig osäker på hur jag ska göra, har god lust att ignorera och springa ändå. Verkar ju inte fungera att vila för nu har jag ju vilat bort smärtan helt i och med förkylningen. 

Ikväll hade jag tänkt mig köra skivstångspasset åtminstone en gång. men vet faktiskt inte om jag orkar. Tror det blir filmkväll i stället.  Men vet att jag kommer kunna slappna av framför filmen bättre om jag tränar först. 

Får ut lite energi och lite frustrationer. Då kan jag vara gladare och mer avslappnad, för även om jag är super trött behöver jag få känna att musklerna får jobba lite. 

Är nog bättre att träna ändå. I morgon bitti kanske jag sover i stället. Som ni märker velar jag lite fram och tillbaka, har ju en plan redan över träningen. Bäst att hålla sig till den kanske. 

Då blir det styrketräning i kväll och pulsträning i morgon bitti. 

Vi åt kyckling och ris till middag vilket var super gott men inte så roligt att lägga in i bloggen kanske. Därför kommer receptet på potatisgratängen vi åt på nyår. En magrare variant som blev riktigt god. Den behövde stå en stund efter gräddning för att sätta sig då det var mycket mjölk i . Man kan absolut använda förkokta potatisar och sen mindre grädde och mindre mjölk för att få ner GI värdet. 
Lite magrare potatisgratäng

10 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl mjölk
riven ost
salt , peppar

Riv potatis och hacka lök och vitlök
Varva allt i en panna
Blanda matlagningsgrädde och mjölk salt och peppar
Häll detta över och riv mager ost över.

In i ugnen i 220 grader tills vätskan nästan är borta och potatisen mjuk. Ät och njut!