Korvstroganoff utan korv och mopedkörning.

Så hade jag vilodag i lördags och vaknade på helt fel sida söndagsmorgon. Ville inte träna ville ingenting. Men på med löpardojorna sprang lite längre än jag borde för foten och höjde humöret till 100 %.  

Körde även 30 minuter magträning via den app jag nämnt tidigare. Stod 10 minuters träning men måste ha läst fel och när jag väl börjat kan jag inte avbryta ett pass allt för lätt så det var bara att köra på. 

I lördags och i söndags var jag och Patrik ut med mopederna en säng. Lördag körde vi hela vägen runt bygdeträsket och i dag blev det till Kvarnbyn med kaffe och lite sockerfri choklad. Har funderat över att ta MC kortet och för att testa lite kör vi moped än så länge. Jag har ju inte kört varken hoj eller moped tidigare så växlingen måste jag nöta en hel del. Vi får se helt enkelt. Men jag har ju alltid tusen järn i elden och gillar utmaningar så varför inte. Blir det inte i sommar blir det nästa. 

Hur som så har vi åkt hem från stugan och jag tvättar och fixar lite. Måste jobba en stund inför morgondagen och ska fundera över lite nya pass jag ska ha i sommar. Mycket som vanligt. 

Här kommer ett recept på husmanskost i form av en vegetarisk korvstroganoff. Jag gjorde faktiskt en med tofu och en med korv för att barnen och Patrik hellre ville ha korv. Men jag tyckte den vegetariska blev bättre. 


Korvstroganoff är rätt bra husmanskost 
Men jag gör min med tofu istället. 

Lätt att bara byta korven mot tofu och göra sitt egna favorit recept. 

Jag hade en fpk tofu (skivat i långsmala bitar)
En fpk kokosgrädde 250 g
200 g krossade tomater
1 tsk malen ingefära
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk torkad basilika
2 msk soja (glutenfri)
1 grönsaksbuljongtärning
1 gul lök

Fräs på löken i lite rapsolja. Lägg i tofun och sojan över. 
Fräs en liten stund innan du tillsätter resten. 

Låt allt puttra på svag värme i ca 10 minuter. 

Ät gärna med ris och en härlig sallad.