Kladdkaka och massor av slalom


Lördag, söndag och imorgon måndag spenderar vi i Bygdsiljumbacken. Hela dagarna åker vi i backen och äter lunch ute vid grillplatsen. Kan inte bli bättre. Det har varit bra väder och många skratt. 

Så skönt att få bara vara, göra sådant man gillar och främst vara ute. Naturen och den friska luften tror jag är superviktig för välmåendet. Att hitta sin egen balans mellan måsten, krav och att göra det man gör bara för att man vill. Det som ger energi.  Naturen är en stor del i välmåendet men också att få göra det man gillar. Om man inte har mycket över för slalomåkning finns det ju många olika aktiviteter man kan göra ute och i naturen. 

Själv gillar jag fikat lika mycket som åkandet. En kopp kaffe vid elden eller en hamburgare som man grillat på plats. Det behöver inte vara omständigt eller krångligt. Bara man får äta ute och vara tillsammans. Man blir så hungrig av frisk luft. 

Vi hade med hamburgare en dag. Mackor i järn den andra och i morgon blir det både korv med bröd och mackor. 

Jag äter ju självfallet glutenfritt alternativ. Sen har vi små trix för att det samtidigt inte ska bli mycket jobb när vi väl är ute. T.ex. är hamburgarna färdiggrillade innan så dem behöver bara värmas över elden.  Det ska vara enkelt och gott samt mätta många små magar. 

Kanske inte alltid mat som täcker mycket av vitamin och mineral behovet, men mat som täcker energibehovet och som är bra för själen. 

Sen får man äta mera energirik mat när man kommer hem. I dag blev det ugnsbakad lax med kokad potatis en sallad och turkisk yoghurt. Fullt av omega 3, och många andra viktiga näringsämnen. 


2020_0105_15532918jpg

Barnen älskar verkligen att vara i backen och åka. Jag och Patrik åker i våran takt medans barnen flyger ner och hoppar den ena högre än den andra. Olika trick och många vurpor. 


82492152_510047566531895_8632985334130409472_njpg


På kvällen har vi mest myst framför en film men lyckades bara hitta lite halvdåliga filmer. Men vi är nöjd ändå. Jag har hunnit med att träna boxmixpasset innan middagen då det ska sitta redan på tisdag. Två gånger i går och två gånger idag.  Känns bra och känns som det sitter bättre och bättre. Är helt lugn inför tisdagskväll då jag drar igång på tenton igen. 
För att runda av inlägget har jag ett smarrigt kladdkakerecept att njuta av. Inget socker som vanligt och med grönsaker i . Det blir extra saftigt så och riktigt kladdigt. Servera med grädde och färska bär så har ni en smarrig efterrätt. Jag har rätt mycket kakao i för jag tycker om när det är mycket men man kan alltid minska på mängden för en mildare kakaosmak. 80813889_1459799350862906_830338158955593728_njpg

Supersmarrig kladdkaka med grönsaker

Riv en zucchini på rivjärnet och pressa ut vattnet. 
Blanda med

1 dl kakao
2 dl mandelmjöl
1 krm salt
10 dadlar
2 ägg
1/2 dl honung
1 tsk vaniljpulver

Smält choklad 150 g mörk (gärna sockerfri)
Rör ner det i smeten

Smörj en springform med rapsolja och Bröa med mandelmjöl

In i ugnen i 175 grader i 12-15 minuter. Den ska vara kladdig
Servera med grädde och färska bär, jag valde hallon. 


Testa och njut!