Kladdkaka delux och skotertur

Idag blev det en tur med skotrarna till en sjö där vi fiskade från kl 10 till kl 14.30. Inte ett napp ingenting, men så underbart skönt att sitta ute i solen och bara njuta. Vi grillade korv och jag hade gjort ett misslyckat försök till att göra egna korvbröd. Men korven gick äta ändå. 

93129940_914927705639235_4431614407826472960_njpg
92575397_307506190218583_1234822244564205568_njpg

När vi skulle hem ville inte ena skotern starta, man kan ju gissa vilken. Men tillslut lyckades Patrik få igång den och vi kunde ta oss vägen tillbaka. Så roligt att köra i den lite lösare snön. 

Jag gillar ju att köra skoter, speciellt när man får dra på lite. 

92575797_1086385651737041_1813505401925140480_njpg
I torsdag var jag till sjukgymnasten, en specialiserad på idrottsskador. Äntligen få ordning på foten. Fick höra att det var fästet på en av vadmusklerna som hade fått sig en smäll där i oktober och det kunde visst ta rätt lång tid att få bra. Spring inte mer än 3 km till att börja med. Öka sakta, 10 procent per vecka. Backa om det gör ont. Så samma dom som den andra sjukgymnasten jag varit till. Kan det vara så att jag har för bråttom? 



Så jag körde 8 km skidor på Bygdeträsket när vi var tillbaka från våran tur. Underbart väder och jätte skönt men lite löst. Det som var kul med skotern var inte lika roligt när stavarna försvann ner i snön. Sen när jag var tillbaka sprang jag 3 km. Inte mer, så kände mig super duktig som inte sprang längre. Men tyvärr kände jag av foten. Så imorgon blir det eventuellt 2 km. 
 Eller intervaller i backen här utanför för då springer man mer på framfoten vilket var snällare för foten tydligen och vaden. 

Idag grillar vi och imorgon kommer påskmaten. Till efterrätt blir det kladdkaka med jordnötssmör. 


Kladdkaka som efterrätt så här i påsktider är inte helt fel. 

Blev jätte god, nytt eget recept dessutom. 
92574047_532251144393653_8958273852048146432_njpg

Jag tog
100 g mörk sockerfri choklad smälte i vattenbad med 
2 msk kokosolja

Mixade
10 dadlar
1 ägg
2 äggulor
1 nypa vaniljpulver 
2 msk kakao
1 krm salt

smeta in kokosolja i formen


häll hälften av smeten i formen

klicka ut små öar av jordnötssmör

häll resten över och bred försiktigt ut

Grädda i 225 grader i 10 minuter
Inte längre


Ta ur, låt svalna njut med en klick grädde och några bär eller bara som den är.