Kikärtsgryta men slut på kikärtor

Äntligen fredag igen. Hade tagit ledigt från instruktörsjobbet i eftermiddag, men mötet jag skulle på blev inställt. Verkar som det mesta i dagens läge blir inställt. Hade också tänkt åka och springa lite på löpbandet på gymmet innan mitt pass på Tenton, som inte är avbokat. Men då vädret säger någonting annat springer jag ute i stället tänker jag. Så otroligt finns när solen skiner. Har haft ute idrott med eleverna och det har varit en fröjd när solen värmt skönt och det äntligen finns isfria ytor att bedriva en fungerande ute idrott på. 

Ska ägna lite av dagen till lärarjobb tänkte jag men även fundera över hur jag kan dra igång firman till nästa nivå. Marknadsföring är svårt men samtidigt roligt att få fundera och lägga energi på någonting man tror på. 

Mitt mål just nu är att fortsätta som vanligt trotts all hysteri i samhället. Samtidigt som jag inte kan låta bli att fundera över hur jag skulle lägga upp allting om jag hamnade i karantän. Vad ska jag äta och hur får jag till en allsidig bra kost utan att kunna gå och handla?

Många hamstrar massor och tänker att dem behöver ta kontroll över situationen på sitt sätt. Men vad ska man se till att man har hemma? Toalettpapper är ju bra att ha men jag tror inte att det kommer vara omöjligt att få tag i mat även om man hamnar i karantän. Att handla på nätet är smidigt och innebär att man kan be någon hämta maten alternativ få det hemkört. 

Tiden får utvisa vad som händer i samhället helt enkelt. Barnen förbereds på att studera hemifrån och jag tänker att denna vår får bli som den blir.  Patrik kom med det efterlängtade havregrynen igår så barnen fick sin morgon gröt i morse. 

Men fortsätt träna och rör på er. Fortsätt leva och fortsätt med så mycket ni kan som gör er glada.  På lördag ska jag följa Amadeus till Agnäs och grilla hamburgare åt hanns skidgäng. Det är än så länge inte inställt. Benjamin har sin simning och Efraem ska dela ut reklam. Så livet pinnar på som vanligt på många plan. Har inte längre så många pass då det är få deltagare ställs de in och tas bort. Men det går ju inget göra någonting åt saken. 

Vattengympan är nästan fullbokad i varje fall så det är ju roligt. 


Jag har en supergod kikärtsgryta jag gjort och hade tänkt göra nu igen. Men alla kikärter var slut i butikerna och folk verkar hamstra. Men har nu äntligen fått tag på dessa igen.  Kikärter klarar sig ju så det kan man ha hemma samt spenat i frysen. 

Barnen gillade den och den innehöll massor av stärkande för immunförsvaret.  Både vitlök ingefära, spenat, koriander , kardemumma och spiskummin. 

89538616_248475246315821_8218115721247326208_njpg

Recept:

Hacka en lök samt hacka 2 vitlöksklyftor fint och fräs på i en panna. 

Blanda i
en förpackning krossade tomater,
en förpackning kokosgrädde,
2 burkar kikärtor
2 msk riven ingefära
2 msk lantbuljong
0,5 msk koriander
1 tsk kardemumma
1 tsk spiskummin
400 g fryst hackad spenat ( alternativt färsk)


Jag serverade tillsammans med Durra och barnen åt med pasta. Dem tyckte det blev godare än min köttfärssås vilket i sig var roligt och innebär att denna rätt kommer tillbaka till matbordet. 

Synd bara att kikärtorna är slut, men ni som har hamstrat kikärtor kan ju testa denna goda gryta.