Köttfärslimpa riktig söndagsmiddag

Så var det söndag igen. En hel vecka har gått och magen är bättre vilket känns bra. Idag har jag hunnit med slalom och längdskidor plus skivstångspasset två gånger. Nytt pass innebär massor av tärning. 

84874793_212762613213301_6726964661612183552_njpg

Det blir lätt mycket att göra en söndag inför veckan. Jag håller på att göra i ordning två matlådor plus att hela familjen städar. 

Nu har barnen varit hos mig två helger i rad och sen kommer de vara hos sin pappa två helger. 

Igår skjutsade jag in Benjamin och Efraem från stugan till stan vilket tog hela förmiddagen. Sen han vi med att grilla nere vid sjön och köra lite skoter. 

Att vara ute så mycket som möjligt på helgen ger mer energi inför veckan tycker jag. Jag gläds varje fredag efter jobbet åt att jag är ledig både lördag och söndag helt och hållet. Har ju jobbat varje helg nu jätte länge. Nu spenderar jag helgen åt aktiv vila och träna in lite nya pass. 

En god middag när man har mycket att göra som samtidigt tar mycket tid men som man inte behöver vakta är köttfärslimpa. 


En god köttfärslimpa, tar en stund i ungen men medans kan man göra annat. 

85190874_609808729874459_8649340264650899456_njpg

800 g köttfärs
2 klyftor vitlöksklyftor
2 ägg
salt, peppar, malen ingefära
2 medelstora rivna morötter

Blanda allt, men inte för länge så det blir trådigt. Forma till en köttfärslimpa och in i ungen i 200 grader 30-40 minuter. 

Koka morötter till och potatis

Sås

Fräs 2 lökar i lite rapsolja
blanda i 2 dl matlagningsgrädde 
2 dl mjölk
1 köttbuljongs tärning samt salt peppar

Blanda majzena med lite vatten och häll ner under omrörning i såsen. 

Koka upp. 


84874793_212762613213301_6726964661612183552_njpg