Köttfärs med sting och massor av vattenträning

En hel helg med bara badträning. Haft utbildning i vattenträning genom Navet. Superroligt och lärorikt och oj vad tiden sprungit iväg. 

Man tänker att det kommer vara en lång helg men plötsligt står man där och helgen är slut. Känner mig väldigt skrynklig efter alla vattenpass men mycket motiverad och nöjd på ett bra sätt. 

Annars har jag gjort ingenting.  Vi har ätit god mat och sett på hockey. Det är ju rätt nära till ladan från mig. Tar 5 minuter om ens det att gå. Kanske 3 minuter. 

Lagom promenad igår efter en hel dag med tärning.  Efter matchen gick vi iväg och köpte lite lördagsgodis på ICA. Jag köpte Cloettas sockerfria choklad. Gott att smaska på framför tv:n. Vi tittade på ett gammalt avsnitt av stjärnorna på slottet. Det var Måns Möllers dag och jag tyckte det var så gripande och igenkänningsfaktorn var hög. 

Ikväll blir det planering för veckans mat samt inhandling av all mat så klart. Ska även göra klart ett pass inför tisdag då jag börjar köra ett för mig nytt pass på Navet. Spännande och roligt men även en del att tänka på. 

Jag skulle uppskatta om ni gick under kontakter och skickade en kommentar till mig angående bloggens innehåll. Vad vill ni läsa? Vilka recept önskar ni? Kanske andra tips? 

Eller bara frågor ni vill ha svar på.

Som en variant på den vanliga köttfärsen kommer detta recept. Super bra att lura barnen med lite extra nyttigheter i. 


En liten variant på färs med sting
Jag har som vana att lägga till bönor till köttfärsen för att barnen ska få i sig baljväxter under veckan.
Just denna är en mera starkare variant med chili i.

81849342_884725351958776_3323116209523654656_njpg

2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
800 köttfärs
1 röd paprika
1 chili
3 morötter
2 burkar krossade tomater
1 burk kikärtor
1 tetra blandade bönor
1 tetra svarta bönor
0,5 dl hackad persilja
1 msk finmalen koriander
salt och pepparBryn löken i rapsolja, lägg till och fräs färsen.
Tillsätt röd paprika och chili, riv morötterna och tillsätt i färsen.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt stå på svag värme en stund så allt får sätta sig.
Servera med en sallad och gärna ett tortillabröd. Jag hade gjort ett eget snabbt tortillabröd som jag stekte i en stekpanna men brödet blev inge gott så jag åt det som det var vilket också funkade bra.
Lite turkisk yoghurt till så blev det komplett.
Vill man inte äta med tortillabröd så ät gärna lite fullkornsris till.