Jullov och recept på linssoppa

Så är det äntligen jullov. Ni får gärna kontakta mig om ni vill ha hjälp med kosten. Jag är så pepp på att komma igång nu efter jul och hjälpa andra hitta vägar när det gäller sin mat. Vi sätter upp mål utefter dina önskemål och tankar om vad du vill och vilka mål och förutsättningar du har. 

Jag har bara längtar. Nästan väntar. Vet inte riktigt vart jag ska börja, måste ju på något sätt marknadsföra mina tjänster. 

Nu i början på det nya året passar ju inget bättre än för mig att dra igång, ta stegen ut mot egenföretagarlivet igen.  Jag försöker tänka på att äta så näringsrikt som möjligt själv men äter självfallet inte alltid mat som anses vara supernyttigt. Jag har planerat att äta snabbmat till middag idag t.ex. Vi ska ju iväg och jag tänkte mysa till det med barnen. Vi äter inte ute ofta men ibland så. Bara man inte äter snabbmat eller fet näringsfattig mat ofta så är det verkligen inga problem. 

Ska ha tre vattenpass idag och tränat lite själv då jag sprang en mil i morse. Nu måste jag få komma igång med min egen löpning. Jag brinner ju verkligen för löpträning men ser även fram emot att få börja åka skidor snart. Ska bli helt underbart att få snöra på sig längdskidorna och bege sig ut på en härlig frisk runda.  Men löprundan var också underbar, även om jag tappat en hel del i fart dem senaste åren så är känsla löpkänslan kvar och jag springer för hälsan och för att gillar löpning inte för att vinna något lopp eller vara snabbast. 

Däremot är jag super sugen på att anmäla mig till ett lopp. En dröm jag har är att åka wasaloppet, men det är så dyrt så det får nog vara i år igen. Sen vill jag springa två lopp i sommar, gärna fjällopp. Långa, svåra och utmanande. 

Drar till stugan i kväll och vidare mot Meselefors i morgon. Förutsatt att alla är friska. 
Drar med oss allt nu när vi åker, skidor, skotrar allt. 

 
Igår hjälpte barnen mig städa packa bilen och fixa med massor av måsten så jag är tacksam över att dem är hjälpsamma och verkligen vill hjälpa till. 

Allt blir så mycket smidigare med en god inställning och flera händer som hjälper till.

Idag har jag även fixat internet till stugan eftersom vi ska vara där en hel vecka och sen helgen efter med kidsen.
Det finns ingen tv så internet blir ett måste om vi vill att det ska bli roligt att vara där under en längre tid. Barnen hade säkert klarat sig, men inte jag. 

Sen när Benjamin kom från sin pappa så hade han feber så han är hemma idag. Tur att jag är ledig förmiddagen så kan jag vara hemma, bortsett för ett pass mitt på dagen. Innan mina  pass på eftermiddagen har bröderna hunnit komma hem så då behöver inte Benjamin vara ensam mer än 1,5 timme vilket funkar bra och jag behöver inte ställa in något pass. Men jag tror vi kommer ta oss iväg i alla fall för febern är varken hög och hostar inte allt för mycket. Blir mycket vila och film idag. 


Den goda linssoppan och recept kommer här:

Jag fräste på
1 gul lök
2 vitlöksklyftor i
2 msk rapsolja

Blandade i resten av alla ingredienser

1 liter vatten
2 msk buljong / 2 buljongtärningar

0,5 tsk ingefära
0,5 tsk malen kanel
1 tsk spiskummin
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk tomatpuré
350 gram röda linser
125 g körsbärstomater (hela)

Koka tills linserna är mjuka, låt sedan stå en stund för tomaterna är väldigt varma.  Går utmärkt att göra i förväg och värma på. 80445911_698985160627085_244128427890704384_njpg