Jobbig helg

Det har varit en tuff helg, under lördag var det nämligen begravning för kusin. Jag och syrran körde till Åsele över dagen. Det tog sin tid då föret var dåligt, snörök och spårigt. 

Det var många tårar och tungt på många sätt. 

Man blir så påmind om hur skört livet är, hur snabbt allt kan gå. Hur en så levnadsglad människa så snabbt kan lämna livet. 

Patrik hade åkt till stugan med barnen efter Benjamins bad. Dem åkte skoter åkte slalom i backen och hade trevlig. Så glad att jag har Patrik som ställer upp och verkligen ger allt för barnen och mig. Man blir mera uppskattande till dem runtomkring sig och på att ta vara på varandra. 

82842127_1388129818033378_1773157225016066048_njpg
82751488_596634301135781_608852845894041600_njpg
Idag har vi åkt i Bygdsiljumbacken och är helt slut nu när vi åter är hemma. Slalom och fint väder i en bra kombination.
Jag har min andra vilodag på raken, inte så ofta det händer. Laddar för en vecka som kommer innebära träning alla dagar. Jobbar nästan alla kvällar och nästa helg är det utbildning som gäller vilket också innebär träning. 

Hoppas kroppen håller hela veckan får vara noga med att känna in och ta reda på alla lugna stunder och sen verkligen ge kroppen idag till att vila ordentligt. 

Har börjat längta massor efter långpass men foten vill inte vara med fortfarande och får ont av att springa. Men kan inte riktigt låta bli.



82508790_2650494854997670_1012437861703614464_njpg

Idag gjorde vi pizza när vi kom hem, gjorde en variant på pizzabotten som finns i en kokbok som heter Good Food av Kristin Kaspersen, rekommenderar den starkt då den innehåller massor av goda nyttiga rätter. 



Super god men kan bli mjölig om man har för mycket mjöl i eller förgräddar för kort stund. 

Jag gör små förändringar för att få den som jag vill.
Min blandning som enbart skiljer sig med 1 dl mindre mjöl:

1 broccoli huvud
3 ägg
1 dl bovetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk oregano

Mixa allt , sprid ut på bakplåtspapper. Förvärm på 200 grader i ca 15 minuter tills den fått färg. 

På med tomatsås eller som jag gjorde färdig pizza sås från affären. Men var försiktig för mycket sås gör botten mjuk. 

Lägg på dina favorit toppingar och in i ugnen igen. 

Jag hade :
champinjoner
ananas
korv (medvurst)
ost
oregano

Annat gott är Oliver, mozzarella ost eller kalkon

Lägg på lite ruccolasallad efter gräddningen. 


Gott och mycket godare och nyttigare än en pizza med vanlig pizzadeg. Broccolin tillför massor av nyttiga fibrer, mineraler , vitaminer samt järn. Det finns även nyttiga antioxidanter som skyddar oss mot fria radikaler. 

82809906_131174871277156_1908488457647292416_njpg