Guldmjölk och äntligen frisk igen

Så himla skönt att äntligen få träna. Vad jag längtat till att verkligen känna svetten rinna nerför ryggen. Konstig jag vet, men det är en riktig härlig känsla. Körde ett jobbigt hiit pass med intervaller. Efter första omgången burpees var jag redan slut på i benen. Var totalt slut innan passet var klart och blev tvungen att ta lite längre vila i mitten för att orka. 

Sen körde jag mage rygg programmet på de för att komma ihåg. 

Hur roligt som helst att få träna, kommer ha vansinnigt ont i morgon. 

I övrigt har vi varit på IKEA och drömt lite samt införskaffat inläggssulor med extra stöd samt nya joggingskor och igår stod vi i liften i Bygdsiljum hela dagen. 

87174506_10158316039508217_1968062398526914560_ojpg

Var till sjukgymnast i lördags (lördag kväll och sjukgymnast jag vet) och fick ett utlåtande om foten. Det var inget som låg fel men har haft för bråttom och då jag har ett högt fotvalv behöver jag lite extra stöd samt börja springa kortare rundor ,  skulle hålla mig till 5 km.  Så nya skor och 5 km i morgon bitti med broddar och hopp om att kunna öka om någon vecka. 

Sakta med säkert. Lite trist att inte kunna köra långa rundor men har en plan att cykla på gymmet också. 

Sen för att bli av med förkylningen samt hålla mig frisk nu har jag gjort lite guldmjölk. 

Guldmjölk har jag druckit i omgångar.

Varje omgång har jag varit friskare och piggare.

Kanske inbillning kanske inte. Men nu har jag gjort en ny sats och tänker bli av med feber, snuva och inflammerade bihålor.

Det innehåller massor av nyttigheterBlanda
2 msk gurkmeja
2 tsk malen kanel
2 msk riven ingefära

1 tsk hela svartpepparkorn
1 tsk hela kardemumma kärnor

1,5 dl vatten

Mortla svartpeppar och kardemummakärnor

Blanda alla ingredienser i en gryta och värm upp till det blir lite tjockt.

Värm en kopp varm mandelmjölk alternativt havremjölk. Blanda i 1-2 tsk av guld mjölks pastan i mjölken. Jag brukar även ta en tsk ghee. Det smörjer tarmen och håller magen i gång.
87069041_2744974845579728_6480349022455332864_njpg
Varför guldmjölk?

Gurkmeja
Hjälper matsmältningen och fettförbränningen, förbättrar blodcirkulationen och blodsockret. Stärker immunförsvaret och motverkar inflammation.

Svartpeppar övar upptaget av det nyttiga kurkumin som finns i gurkmeja och löses upp bättre tillsammans med fett än med vatten.

Kanel är inflammationshämmande, främjar matsmältningen, minskar stela leder och muskler, bra för högt blodtryck och sänker LDL - kolesterolet samt triglycerider.
 Det förbättrar även cirkulationen i kroppen.

Ingefära stimulerar kroppen att utsöndra galla vilket i sin tur gör att fettet bryts ner och sänker det onda kolesterolet. Ökar även kroppens blodcirkulation och innehåller även en stor andel antioxidanter vilket är bra vid förkylningen men också i förebyggande syfte.
Just ingefära har jag med i min morgon smoothie i stort sett alla dagar i veckan pga att jag vill förebygga förkylningar. Just nu har det ju inte funkat så bra.

Så därefter boostar jag lite extra med guldmjölk.