Ghee för en glad tarm och träningsvärk

Nu har jag riktigt ont kan jag säga. Skön känsla efter en veckas vila att känna att det bränner i benen. Synd bara att jag måste köra skivstångspass och sen ett pulspass plus att jag körde aqua move (vattenpass med träningsband) idag. 

Det är skönt att få lite träningsvärk så man känner att man gjort någonting. 
Kan knappt sätta mig ner och resa mig igen utan att göra två tusen grimaser.  
Kommer bli en intensiv vecka både på jobbet och hemma känner jag. Tur det är lov nästa vecka. Men jag har kvällspassen som vanligt. 

Kommer bli lite annat upplägg snart med passen och kommer enbart jobba kväll måndag sen kommer alla andra passen vara satt dagtid och på veckodagar. Super skönt nu när det drar ihop sig på skolan. 

Sen har vi ju någonting väldigt roligt på G privat också. Men det kommer jag inte avslöja än. Spännande!

Matmässigt är det en vecka full av matlådor igen. Men när jag jobbar bara en kväll kommer det äntligen gå laga mat samma dag man ska äta den. Det blir mycket godare då tycker jag.  Gjorde t.ex. en hemmagjord fiskburgare med hemmagjort hamburgerbröd i fredags. De receptet kommer på fredag och söndag tror jag.  Blev uppskattat även av Patrik speciellt den hemmagjorda lätt variant på fisksås jag gjorde till. 

Men idag kommer ett recept på ghee som jag brukar ha i guldmjölken jag lagt ut. 

Gjorde det i helgen pga förkylningen och har druckit en varm kopp varje kväll. 

Ghee

Är långsamt upphettat smör där protinet och mjölksockret filtreras bort.  Det är dyrt att köpa men är enkelt att göra själv. 
Den innehåller rikligt med fettlösliga vitaminer och karoten.  Smörsyra motverkar inflammation i kroppen och är speciellt främjande för tarmslemhinnan, fungerar som probiotika, och därmed matsmältningen.
Vilket är bra för min känsliga mage och för en inflammerad tarm. 
Bara man tänker på hur mycket man får i sig. Även om det finns mycket nyttigheter ska man inte få i sig för mycket fett och speciellt inte mättat fett. Så konsumera med försiktighet. 

Sätt smöret i en ugnssäker form och in i ungen på 100 grader. Låt stå där tills det skiktar sig. 

86970377_516140542664285_6349741708388859904_njpg

Ta ut ur ungen och häll över det genomskinliga i en glasburk, kasta  bort det mera trögflytande vita i botten. Detta är proteinerna och mjölksockret. 

86970102_502526847342663_1702369944865341440_njpg