Fika nyttigt

Känner mig rätt trött efter veckan med all värk och känner mig sliten. Känns mycket bättre än jag trodde det skulle göra så jag känner ändå hoppet. Tänker smyga fram i löpspåret och sen köra dagens yoga pass till trotts. .

Ska rycka in och vicka lite på min vanliga arbetsplats som lärare idag så det blir lite stressigt då jag varken har hunnit handlat eller packat inför helgen. Vi åker till stugan och bara är.  Eller vi ska hinna städa ur lite och fixa med lite annat, ska även försöka vila så revbenen får läka. Vissa saker gör ondare än andra. Att köra bil är minst roligt, men vill ändå till stugan. Gör mindre ont att vara lite i rörelse än att sitta rätt upp. Det är nog bara bra att röra sig tror jag. 

Är så glad just nu att stugan finns. I lägenheten finns ju ingenting att göra alls. Men i stugan kan man vara ute, köra skoter , grilla och åka skidor. Kanske inte just jag kommer kunna det denna helg men så skönt inför påsk när man inte kan eller man väljer att stanna hemma eftersom att allt ser ut som det gör. 

Om alla tar ansvar och inte åker till fjälls eller flänger runt mellan bekanta och släkt kommer spridningen inte gå så fort. Men den tycks ändå ha tagit fart. Jag gör mitt och ser till att mina barn gör sitt. Efter det kan jag inte göra så mycket. 

En bok jag fick av min mamma och pappa med recept på hur man fikar nyttigt. 

Testade en äppelpaj ur den idag. 

Gott med någonting som liknar äppelpaj. Fick den inte riktigt att hålla ihop men det är ju inte hela världen. 

91795683_2303730869930134_1278024208198139904_njpg

Botten:

5 dl valnötter
15 medaljondadlar
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk kanel
1 msk kardemumma
3 dl kokosflingor
2 nypor salt. 
Blanda allt i en mixer och tryck ut i en form

Fyllning
3-4 äpplen skalade och 1x1 cm
1 dl mandelsmör (jag gjorde eget cashewnötssmör) 
1 dl kallpressad kokosolja
2 tsk vaniljpulver

Smält kokosoljan och rör i resten. Sprid ut allt över botten och ställ kallt 2-3 timmar.