Förkylning och varför kambuscha

I går natt blev jag riktigt snorig och tätt i bihålorna. Hade svårt att sova och extra svårt då jag inte sov hemma. Alltid svårare att sova borta. 

Sen i morse när jag vaknade kände jag mig ännu risigare. Därför och pga av vädret bestämde jag mig för att åka hem tidigt. Redan efter frukost åkte jag. 

Verkligen rätt beslut då jag har lite lätt feber just nu. Jag brukar dock kunna återhämta mig snabbt så jag räknar med att vara feberfri imorgon och redo för en ny dag. 
Jag måste tvätta och sen har jag även fixat med kambuschan så lite vettigt gjort. Har även handlat och gjort en veckoplan. 

Kambuscha då, varför?


86609144_1132593253799141_858171127581638656_njpg
Jag tycker det är gott, dessutom innehåller det goda bakterier som håller magen glad. 

Hur gör man då?

Jo, först kokar man 1,5 liter vatten. 
Blandar med 2 dl socker i en bunke och i med 2-3 tepåsar, låt dra läääänge. 

Låt vattnet svalna. Sen häller du teet i en glasflaska(tillbringare) och fyller på med 1,5 liter kallt vatten. 

Sen behövs en kambucha startvätska. 

Häll i Förvara svalt och mörkt och lägg en bakduk över öppningen så att det inte kommer ner skräp men att brygden ändå får luft. 

Låt sen stå i 1 -2 veckor. Du känner på lukten hur stark brygden blir. Det kommer börja lukta vinäger. 

Andra steget ska man först avlägsnar kamuscha svampen och 2,5 dl startvätska (att använda till en till brygd). 
Häll resten av vätskan i glasflaskor och ner med bär eller frukter i flaskorna. Jag brukar ha hallon, blåbär eller svartvinbär. I bland lyxar jag med nypressade apelsiner eller äpplen.  Slut flaskorna tätt. 

Sen ska detta stå 3 dagar i rumstemperatur innan du ställer in i kylen för att avstanna jäsningen. 

Det blir bubbligt och gott. Jag tycker det smakar hallonsoda när man använder hallon.