Diplomerad Livsstilsrådigare/coach och kostrådgivare

79289846_2697832210307682_7358370582640984064_njpg

Mitt första inlägg på början av resten av mitt liv. 
Så känns det i varje fall, nu har jag äntligen blivit klar livsstilscoach och kostrådgivare. I måndags fick jag reda på att jag blev godkänd på tentan och är klar 

Det är en underbar känsla när man inte trodde att man klarat tentan att känna lättnaden och glädjen i att nu kan man ta sig ann och jobba som kostrådgivare och livsstilsrådgivare. 

Jag har klarat och är färdig att ta mig ann klienter. Dem klienter som jag hoppas vill ha min hjälp, som har mål och visioner med vad dem vill och som behöver hjälp med upplägget av kosten. 
Hur man äter är inte lika för alla, vi behöver alla olika kost för att nå dem mål vi har. 
Jag har läst massor och är så sugen på att få använda mina kunskaper för att hjälpa dig. 

Jag kommer även att jobba med livsstilsrådgivning där jag kan hjälpa dig se över din situation och tillsammans med dig komma fram till förändringar för att hitta in i ett mera hälsosamt liv. Utifrån dina önskemål och tankar och dem förutsättningar du har hjälps vi åt att hitta vägar där du kan skapa ett liv med mera energi och glädje. Det kan handla om ett beroende, socker eller tobak samt motion eller hitta en balans i livet där du kan må bra. 

Det är du som är min anledning till min utbildning, till att jag läst och kommer fortsätta läsa på om kost och hur kosten kan hjälpa oss i våra mål. Kan vara i att gå ner i vikt, gå upp i vikt, nå våra mål i våran träning eller att helt enkelt vill leva ett sunt och hälsosamt liv. 

Jag bloggar nu för tredje gången i dag och det är tredje texten jag skriver då de två första texterna försvann. Jag känner lite frustration över detta då jag tyckte den senaste som försvann var bra och kändes som en bra start på bloggen på hemsidan. 

Jag väljer nämligen att lägga in blogginläggen på den nya sidan även om den inte är helt klar. 

Detta för att jag vill komma igång och jag tror inte heller att hemsidan någonsin kommer kännas helt färdig. 

Jag kommer lägga ut inlägg om kost, träning, hälsa men även om saker från livet. Jag kommer lägga upp saker som ger mig energi samtidigt som det som är jobbigt kommer synas. Det kommer komma inlägg om familjelivet och om våra bravader så jag tycker att balans i livet är viktigt och familjen är en stor del av mitt liv och min hälsa.  Jag tycker det handlar om att bjuda lite på sig själv när man skriver. 

Inga filter!

Det kommer även komma recept och matupplägg eftersom på sidan. Jag är dessutom gluten och laktos intolerant och därefter kommer dem flesta recepten utgå ifrån att vara glutenfria samt laktosfria och ofta även helt mjölkfria.  

Jag kommer även se till att merparten av recepten och rätterna är billiga och att många ska kunna känna att dem också ska ha råd att äta hälsosamt. Många tror att bara för att någonting är nyttigt är det dyrt. Men det är inte sant. Snarare kan jag tänka att man inte har råd att äta skräpmat. Det försämrar inte bara vårat mående men också kroppen förmåga att stå emot förkylningar och andra sjukdomar. Jag vill tanka min kropp med mycket näring och vitaminer, mineraler och energi så att den kan fungera optimalt. Med det innebär inte heller att jag sätter förbud och tycker man inte kan äta av allt (så länge man inte är allergisk). En viss del av den energirika men näringsfattiga maten tycker jag man kan unna sig. 

Sen finns det ju dem som inte kan låta bli t.ex. dem som lätt blir beroende eller har ett extremt sug efter sötsaker. Då kan man behöva utesluta eller byta vissa söta livsmedel mot andra. Men det är en annan femma. 

Om man skulle vara intresserad av hjälp när det gäller att bryta sina sockervanor är det också någonting jag kan och gärna hjälper till med. men mer information om detta hittar du under sockerdetox fliken. 

Nu ska jag önska er en trevlig Lucia och fredag den 13. I helgen ska jag och Patrik fira min prestation och att jag äntligen är klar med utbildningen och att jag på söndag fyller år. Känns bra att kunna avsluta året med en bra känsla i kroppen då året inte började så bra och första halvåret av 2019 var tufft. Den andra halvan har inneburit mera energi och mera glädje för mig. Samt mycket reflektioner över framtiden och hur jag vill att mitt liv ska se ut. 

Jag kommer skriva lite mera om året som varit senare. Men jag känner mig mera taggad till att blicka framåt och se vad jag vill med mitt 2020 än att blicka tillbaka och fundera över det som varit. Samtidigt vill jag omfamna det som varit för att kunna känna att jag växt som person och blivit starkare. 

Men nu är det framåt vi ska!