Beställt hus

Så har det skett. 

Tomten är våran och huset är beställt. 
Så underbart efter all ångest över huset. Vilket ska man ta? Blir det rätt? Hur ska vi kunna utnyttja tomten på bästa sätt?

Vi hade bestämt oss för ett Fanny, Patrik tvekade då det var en övervåning att göra klar. Jag tyckte vi kunde leja någon utomstående för de. Tyckte inte riktigt att planlösningen kändes optimal på övervåningen och hallen var lite knepig. 
Men älskade att ha en egen toalett och klädkammare till sovrummet, en stor köksö och ett extra vardagsrum på övervåningen till barnen. 

Men så började bilfärden till Piteå på fredagen. Vi stannade till på banken i Skellefteå för att göra det sista klart. 

Grubblade i bilen om vi skulle byta hustyp. I Åse skulle man kunna få allt klart direkt. Även övervåningen, men jag gillade verkligen inte planlösningen. 

Tove då? En enplansvilla man tydligen kunde få fem sovrum till? Inte så stort sovrum och vardagsrummet kändes svår möblerat. Men väldigt öppet vinkelhus med matplats och vardagsrum direkt anslutet till köket.
 Två toaletter med dusch eller kunna sätta in badkar. 


Det var många grubblerier. 

Väl framme började vi med att ta upp vårat dilemman mellan  husen. Vi hade i veckor varit helt övertygade av Fanny, Jag var rädd att hela gården skulle bli i skugga då solen går lite knepigt. 

Men då han förklarade hur fort solen skulle komma övar till altanen på baksidan om vi byggde Tove och ritade upp en bild på husets placering på tomten så bara bestämde vi oss direkt. 

Så efter veckor av att vara säker bytte vi riktning på några timmar och beställde ett helt annat hus en vi bestämt oss för. 

Vi kommer ha en stor gård, solen kommer nå baksidan rätt snabbt med tanke på en enplansvilla och allt kommer vara klart för inflyttning. 

Så vi har bara pratat tillval och vad vi vill inte vill ha. Vad vi ska prioritera och vad vi vill lägga till i efterhand. Jag vill ha en kamin och en bastu. Men det får bli en bastu ute. och kaminen ska inte va några bekymmer. 

Sen har vi varit i stugan och gjort klart staketet. Stugan ligger förresten ute på Hemnet nu som kommande. Jätte roligt att ha så mycket att se fram emot så det stör mig inte så mycket att vi måste sälja stugan. 

När det gäller tips på mat har jag inga just nu. Oj vad min egen mat denna helg varit dålig. Inte planerat maten och då inte haft orken att äta så bra. I går skulle vi in på coop och köpa en grillad kyckling och lite grönsallad som middag. Men det var så mycket folk att vi pga smittorisken för covid -19 bestämde oss för att köra på drive true på Mc Donalds i stället. Kände sen att magen inte var glad på mig då det är så mycket mättat fett i maten och jag i vanliga fall inte äter sådan mat. Men gott var det medans vi åt. 

I dag rensade jag huvudet lite med en löprunda mellan allt skruvande. Super skönt då det är lite kallare och pollen brukar ställa till det då jag springer.  Det har både snöat haglat och regnat idag. Vi blev väldigt kalla efter flera timmars ute jobb. 

I morgon vet jag inte vad det blir. Ska städa 
hela förmiddagen är det tänkt så vi ser väl vilken ork som finns kvar. Vill hinna kika massor på olika idéer inför husbygge, planering av tomten, uteplatser, möblering  och allting annat som hör till.