Bars för goda för att inte kallas kaka

Vilken helg, helt ledig, så skönt. Haft så mycket tid till allt möjligt. Ätit bra mat, lagat olika rätter. Igår blev det kyckling med durra och i fredags en böngryta med köttfärs bönor och massa sting. Idag blir det en vegetarisk allt i ett gryta som jag hoppas kommer bli bra. 

Hade tänkt springa långpass idag men foten har gjort sig påmind och kan inte äventyra att inte kunna jobba nästa vecka. Så klok som en bok avstod jag och körde två fortgjort pass i stället. Boxmixen och pulsträningen. Så jag blev helt färdig och väldigt hungrig. Därefter gjorde jag pasta med en räksås till lunch vilket passade bra när Efraem kom hem redan idag.  

82792123_2559362934348347_5655420430643625984_njpg

Sen har jag också varit lite ledsen idag. Kände att en person tog massor av onödig energi från mig då jag har lätt för att ta åt mig av onödiga kommentarer. Alla dessa nättroll som tror sig veta och kunna allt.  Men jag löste det genom att spärra personen i fråga (var ingen jag kände eller var vän med på Facebook ) men spärrar jag kan inte personen trycka ner mig eller komma med onödiga kommentarer som inte ens stämmer i de forum vi båda är aktiva. Jag tänker att jag inte kommer ge energi eller mina tankar till onödiga saker eller personer. Inte alltid lätt då jag som sagt lätt tar åt mig och även om jag vet att det inte stämmer kan jag börja tvivla. Jag tänker på alla som är aktiva på olika forum och hur mycket onödig skit  vissa tycks anse sig ha rätt att kasta på andra. Jag vet att många har åsikter som är negativa men varför måste man ge negativa kommenterar, man får tycka vad man vill men man behöver inte vara otrevlig eller nedlåtande mot andra varken på nätet eller på andra ställen. När man inte ens känner personen eller känner till saker runtomkring. Nej, inga negativa nättroll här inte. Jag är jag och jag står för mina tankar åsikter och jag duger som jag är. Vissa saker som människor skriver på nätet till andra öppet för alla att läsa skulle dom aldrig säga till någon på riktigt. Man sitter framför sin skärm och säger och tycker och trycker ner andra, många gånger för att få må bra själv. 

Jag tror helt enkelt på att vara snälla men andra och säga snälla saker, uppmuntra och inte trycka ner. Jag tänker att man mår bättre själv då och kan känna att man gjorde någon glad eller att man fått någon att tro på sig själv. 

Jag har svårt att tro på mig själv, men gör ändå saker som jag tycker är läskiga. Oavsett om jag vet att andra tycker jag är konstig eller på något fel går emot deras sätt att leva. Men jag är jag. Om jag vill dela med mig här på nätet, testa recept, göra egna och tipsa er om detta väljer ju ni i eran tur om ni vill läsa eller inte. Vill man inte kan man ju lägga tiden på annat. Sen tycker jag det är jätte roligt om ni vill läsa, om ni testar något recept eller om jag kan inspirera någon att ta nästa steg på deras resa till ett mera hälsosamt liv. Kanske bara att ta sig ut genom dörren, ta första steget till att välja bättre råvaror att träna en gång eller göra en mera näringsrik efterrätt utan massor av onödigt socker.  Jag tycker inte alla ska leva som mig, eller att alla bör göra det. Jag gör det som känns bra för mig och du ska göra det som känns bra för dig. 

Du och jag är inte samma person, vi har olika förutsättningar, olika livsstilar och olika sätt att leva. Jag tycker att alla ska få leva som dem vill men vill man ha hjälp med dem första stegen för att man själv vill göra mera hälsosamma val var inte rädd att kontakta mig. Allt utgår ifrån dina åsikter, tankar, mål och ambition. 

Därefter tänker jag också ge detta lite misslyckade receptet på bars. Jag tycker det blev smuligt och svårt att få ihop. Hade skickat länken till originalreceptet kanske ni lyckats bättre men hittar inte sidan. Nedan ser ni hur jag gjorde.  Jag använde faktiskt dem smuligaste barsen  som granola. Smulade lite extra och hade det tillsammans med kvarg. 

Även om dem smulade så var dem vansinnigt goda. Mer som lördagsgodis både för att det var mycket honung i och för den knäckiga känslan. 

82496958_499054604075177_2353918300439707648_njpg

Recept

Blanda

1 dl Havrekärnor (jag tog durra)
2 dl havregryn glutenfria
1 dl aprikoser (klipp i mindre bitar)
1 dl grovhackade nötter (jag hade hasselnötter)
1/2 dl pumpakärnor
0,5 dl Chiafrön
1/2 krm salt

Koka upp
1 dl honung
1 dl jordnötssmör
1 msk rapsolja

Låt koka upp och rör hela tiden om

Blanda ihop det med resten

Viska en äggvita kraftigt och blanda i

Sprid ut allt i en ugnsform och låt stå i ugnen ca 15 minuter

Ta ut och låt svalna innan du skär upp, som sagt smulade min en del men var vansinnigt gott. Durran blev väldigt hårda så var rädd om tänderna. 


Testa gärna om ni är nyfikna och säg gärna vad ni tycker.