Böngryta och fullt upp

Det har verkligen varit fullt upp denna vecka, både saker som är mindre roliga och sådant som man bara måste göra. 

Schemat på alla träningsanläggningar har äntligen kommit i gång, nästan alla i varje fall. Har ett pass som inte börjar förrän v 5 och två pass som ska bort från schemat. 

Men en vecka i taget. 

I morgon är det begravning för Kusin som gått bort, känns jobbigt och jag går runt och tänker på dem som stod honom nära och som nu saknar.

Jag ska åka med min syster så jag slipper åka hela vägen själv. Om det nu är någon tröst i allt. 

Barnen ska vara med Patrik och de åker till Bygdsiljumbacken och åker slalom. Jag åker ner efter begravningen och sen kan vi vara i backen allihopa på söndag. 

Matmässigt har jag ätit mest rester från frysen, grytor och annat som varit nedfryst och som vi tinat och haft som middag. Lättsamt och går rätt snabbt en vecka när allt går i ett huj.  Det har varit jobb och träningar varje kväll. 

Denna gryta åt vi i helgen men det blev rätt mycket så det räckte till en middag och en matlåda utöver det. Var gott och det som gjorde hela allt tyckte jag var timjan så glöm inte den. 

Ibland när jag går efter ett recept skippar jag en ingrediens eller byter ut. Men gör inte det denna gång. Blev fantastiskt gott med timjan i och gav grytan det lilla extra. 

Den är dessutom vegetarisk. Jag äter både kött och vegetariskt men jag äter mer och mer vegetariskt ju flera recept jag testar. Det är väldigt gott och många har nog tanken att det behöver vara kött för att vara komplett. Så är inte fallet. Kikärtor innehåller mycket protein så om det är det ni är rädda att få för lite av var inte det. 


81772875_809668796126338_8621716843184259072_njpg

Smarriga allt i ett grytor tycker jag om, man hackar lägger ner i grytan och sen får det puttra tills färdigt.
Just denna gryta hade jag lite av varje i

1/2 butternut pumpa
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 burk kikärtor
1 tetra med blandade bönor
2 burkar krossade tomater
2 msk rapsolja
en förpackning champinjoner

kryddade med
salt peppar
ingefära
gurkmeja

en kruka timjan (tillsätts i slutet)

Hackade allt och fräste på lök, pumpa och morötter med lite rapsolja
fyllde på med champinjoner, tomatkross, kryddade och låt puttra tills allt är mjukt.
Tillägg timjan i slutet för att smaken ska bli lite skarp.