26 december 2019 är en morgon jag kommer komma ihåg

80013334_557886001659000_7838815610170507264_n 1jpg

Jag sov oroligt natten till den 26 december. Brukar kunna sova dåligt men det var någonting som kändes fel. 

Vaknade, åt frukost och sen ringde telefonen. 

Då förstod jag när jag såg mammas nr att någonting är fel. 

Någonting har hänt, det kändes inte bra. 

Den 26 december vid morgon kaffet när telefonen ringer och man blir påmind om hur skört livet är. När någon alldeles för ung lämnar jordelivet.  Det är ett ögonblick som kommer finnas kvar hos mig. 

Mina tankar fortsätter vandra till närmaste familjen och dem som lämnats kvar. Dom som saknar, längta och undra varför. 

Jag funderade länge på om jag skulle nämna någonting på bloggen, men jag vet inte annars vad jag ska sätta fokus på. Detta har ockuperat mina tankar.  Har tagit över mina dagar. 

Jag är dunderförkyld och super snuvig utan röst och har inte ens tänkt tanken att träna. Försöker sysselsätta mig med saker för att inte fastna , försöker göra saker jag orkar för att inte gräva ner mig. Har inte orkat laga mat eller tagit tag i städningen. Däremot hade jag snövakt i Bräntbergsbacken jag skulle iväg på idag. Oavsett förkylning eller inte.  Så jag ock Patrik körde ner till stan, fixade Benjamins födelsedagspresent och gjorde lite andra ärenden. 15 minuter innan jag skulle vara på plats ringer dom och säger att det är inställt. Så då fortsatte vi shoppa. Blev en väldigt dyr resa in till stan. 

Dagens slutsats är att:
Värdesätt era närstående och ta aldrig någonting för givet. Ta vara på alla stunder och ögonblick ni får tillsammans. 

Detta är en blogg om hälsa och välmående, idag fick det handla mycket om sorg. 

79995827_480369526236089_7066556004741152768_n 1jpg

Slänger med en snickers kaka recept också, en kaka jag bakade innan jul och som är slut för länge sedan. Den var väldigt god. Ska ge mig i kast lite bakning i morgon. 

Snickers kaka

Väldigt god och smarrig sockerfri variant med mycket nötter och nyttigheter. 

Botten, 

2 dl havregryn (glutenfria)
1 dl jordnötssmör

Blanda bred ut på botten av en form

Mixa

15 färska dadlar
0,5 dl vatten eller kokos mjölk
1 nypa salt
1 näve rostade jordnötter
2 msk jordnötssmör

Bred ut på botten

Ställ allt i frysen en stund
Skär i bitar

smält choklad (sockerfri)
eller blanda
1 dl kokosolja smält
1 dl kakao
1 tsk salt

Bred på chokladen eller blandningen på kakorna och lägg i frysen

Jordnötter innehåller en del vitaminer mineraler och nyttiga fibrer, det innehåller även en hel del kalorier vilket innebär att man inte ska vräka i sig. Men ät njut och och känn hur du stärker kroppen.